Home

Bavimo se proizvodnjom malih količina meda i to odrađujemo na prirodan način.

instagram: pcelarstvo.raponja

Prodaja meda i ostalih pčelinjih proizvoda na kućnom pragu.

Pčelinji proizvodi

Kratki opis pčelinjih proizvoda koje nudi naše pčelarstvo.


Med sadrži sve što je potrebno za zdravlje i pravi je eliksir za organizam. Ne samo da povećava otpornost organizma na infekcije i pomaže nam u borbi protiv bolesti, već je i izvrsno sredstvo za smirenje, povećanje energije, poticanje umne aktivnosti i poboljšanje duševnog zdravlja.

Cvjetni prah ili cvjetna pelud je jedinstveni dar prirode, optimalno uravnotežen i upotpunjen omjer vrijednih prirodnih sastojaka.  Svako zrnce sadrži sve sastojke neophodne za zdrav život i normalan razvoj organizma: bjelančevine, vitamine (A, C, D, E i grupa vitamina B), minerale (Ca, Cl, Na, Fe, Mg, Si) , lipide, enzime, eter. ulja i vrijedne antibiotske tvari.

Propolis je smolasta smjesa koju pčele prikupljaju sa pupoljaka stabala, biljnih sokova ili drugihbiljnih izvora. Koristi se kao sredstvo za brtvljenje neželjenih otvora na košnici. pčelinji proizvod. Propolis je najistraživaniji pčelinji proizvod. Brojne studije pokazale su da djeluje protiv bakterija,gljivica, virusa i upala te da ima anestetički, antioksidacijski i antitumorski učinak, spriječava rast biljaka i klijanje sjemena, potiče regeneraciju tkiva i jača imunološki sustav.

Što sve možete kod nas

Naše pčelarstvo nudi pregršt različitih aktivnosti i prizvoda. U nastavku pogledajte što možete kod nas.

  • možete kupiti naše prizvode
  • razgovarati s pčelarom
  • isprobati api terapiju
  • najaviti se i uz pomoć pčelara probati raditi sa pčelama i opremom
  • najaviti se i sudjelovati u vrcanju meda te djelomično sudjelovati u proizvodnji

Naše pčelarstvo u brojevima


35

broj košnica koje trenutno posijeduje naše pčelarstvo

350

količina meda koja je do sada proizvedena u kg

12

broj košnica za api terapiju

53

trenutni broj skinutih rojeva

Bez pčela ne bi bilo ljudi

Znanstvenik Albert Einstein svojedobno je izjavio: “Nestanu li pčele sa planeta Zemlje, čovjeku kao vrsti ostaje još oko 4 godine života.” Bez pčela, nema oprašivanja, ne bi bilo plodova, hrane pa ni ljudi.

Na Zemlji se samo oko 10 posto biljaka cvjetnica oprašuje vjetrom, dok 90 posto oprašuju insekti. Glavninu tih insekata čine upravo pčele. Pčele u ekosustavu imaju vjerojatno jednu od najvažnijih uloga. Osim što proizvode med, također doprinose ekosustavu na način da oprašuju biljke. Svi dobro znamo da bez oprašivanja biljaka nema njihovih plodova, pa tako ni hrane za ljude i životinje.

Novosti

pogledajte najnovije kod nas


  • Propolis
    – Dr. Sc. Vesna Bosanac, nutricionistica Najdraže čudo prirode: Antibiotska svojstva propolisaPropolis je mnogima popularno „čudo“ iz prirode, bilo da se koristi u obliku kapi ili spreja, jer je koristan za grlo, kada imate herpes ili kada se režete. PrirodnoContinue reading “Propolis”
  • Matična mliječ
    Kako se matična mliječ koristi? Za što se koristi i koji je sastav matične mliječi? Kako se matična mliječ proizvodi? Pčela matica rođena je kao obična radnička pčela, ali postaje kraljica zahvaljujući hrani koju jede samo ona – matičnoj mliječi.Continue reading “Matična mliječ”
  • Pelud
    Zrna cvjetnog peluda rijetka su prirodna namirnica koja ne mogu biti umjetno stvorena, a sadrže sve potrebno za rast i razvoj organizma. Koliko je cvjetni pelud zaista poseban, znali su to poznati starogrčki matematičar i filozof Pitagora, antički liječnik HipokratContinue reading “Pelud”

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started